Dużo, dużo i jeszcze więcej czekolady ;-) Kto tego nie lubi?
Tu nie trzeba pisać wstępu, żeby nie zabierać Wam czasu. Zapisujcie listę składników i do sklepu. To ciasto trzeba zrobić.
Brownie z orzechami
Składniki:
135 g mąki pszennej
Szczypta soli
3 jajka
200 g masła
150 g cukru
300 g gorzkiej czekolady
100 g orzechów ( u mnie migdały i orzechy włoskie)
Blaszkę o wymiarach 21x28
cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nastaw na 160°C.
Masło przełóż do garnuszka
i roztop na bardzo małym ogniu. 2 czekolady połam na tafelki i dodaj do
stopionego masła. Cały czas mieszając
roztop, odstaw z ognia.
W misce zmiksuj przez
chwilę jajka i cukier. Dodaj do nich
roztopioną czekoladę z masłem i jeszcze chwilę zmiksuj na wolnych obrotach.
Mąkę z solą przesiej.
Powoli dodawaj do czekoladowej masy i mieszaj szpatułką. Na koniec wsyp
pokrojone grubo orzechy, wymieszaj.
Ciasto wyłóż do
przygotowanej wcześniej blaszki, wyrównaj i posyp pokrojoną w drobną kostkę
ostatnią tabliczką czekolady.
Gotowe ciasto wstaw do
piekarnika i piecz przez 35 minut, aż ciasto lekko urośnie. Wyciągnij ciasto i
przestudź.
Źródło: kwestiasmaku.com
Źródło: kwestiasmaku.com
Smacznego J
klasycznie najlepsze *-* orzechy tylko dopełniają całości <3
OdpowiedzUsuńCiasto do dobrej kawy i mamy pyszny podwieczorek.
OdpowiedzUsuń