Kokosowa babeczka

Coś pysznego dla miłośników kokosa. Muffinki są bardzo wilgotne, delikatne z bardzo fajnym posmakiem kokosa, nie za słodkie. Bardzo łatwe w przygotowaniu wystarczy wymieszać, upiec i zjeść :)

Składniki:
310 ml mleka
1 łyżeczka miodu
2 jajka
150 g wiórków kokosowych
75 g kleiku ryżowego
50 g cukru
70 g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia



Piekarnik nagrzej do 180°C. Formę do muffinów wyłóż papierowymi papilotkami.
W jednej misce wymieszaj wszystkie suche składniki, a w drugiej dobrze rozmieszaj ze sobą wszystkie mokre składniki. Następnie do suchych wlej mokre i dobrze wymieszaj łopatką. Wykładaj masę do przygotowanej formy. Piecz na złoty kolor około 20-25 minut.
Inspiracja: kwestiasmaku.com

SmacznegoJ






Komentarze